Léčení 2

Vážení  přátelé,

současná zdravotní situace a vládní opatření neumožňují se v příštím týdnu ve čtvrtek potkat dle našeho plánu práce. Navrhujeme však náhradní řešení prostřednictvím virtuálního spojení přes aplikaci Discort ve čtvrtek 22.10. 2020 od 18:00 hodin.
Zájemci o tuto formu se spojí neprodleně s jednatelem př. Prokopem pro získání přístupového kódu. Vybavení - počítač nebo notebook, mikrofon, sluchátka.
Pro toho kdo nebude mít možnost tuto formu využít je určeno následující sdělení o doporučených termínech léčení proti varroáze. Ošetření se provádí dle návodu výrobce. Včelstva je třeba mít ve stavu, kdy není přítomen zavíčkovaný plod! 
1. termín - 44. týden = 26.-30.10.
2. termín - 46. týden = 11.-17.11.
3. termín - 49. týden - 5.12. 2020 
První dva termíny zabezpečí jednotliví včelaři za pomoci důvěrníků formou fumigace léčiva Varidol.
Závěrečný termín bude formou aerosolu - 4 pracovní skupiny = 4 vozidla + 4 x 2 členové 
Tyto skupiny je třeba ovšem ustavit - zájemce žádáme o přihlášení telefonicky př. Kučerovi ( tel.736 466 959)
Pokud bude nepříznivé počasí, poslední termín bude posunut o týden později. 
Pro hladký průběh akce žádáme všechny členy o maximální součinnost, t. zn. že každý si zabezpečí účast svou nebo rodinného příslušníka či souseda apod. při tomto úkonu. Včelstva je třeba ponechat 30 minut uzavřena a po této době opět otevřít. Nelze prosím v žádném případě požadovat tuto činnost po pracovních skupinách, zdržuje to ostatní. Kdo toto opatření nechápe, doporučuji mu zúčastnit se osobně práce ve skupině, aby viděl na vlastní zkušenost, co to potom způsobuje.... V tento okamžik ještě není vypracován harmonogram návštěvy jednotlivých stanovišť, což bude možné po sestavení skupin. Neváhejte proto prosím se svou účastí a neponechávejte vše na poslední chvíli. V okamžiku kdy ale bude zpracován přesto nelze na 100 % zaručit, že skupina k Vám dorazí v oznámený čas. Buďte proto prosím trpěliví. Doporučujeme na tento den neplánovat jakékoliv jiné aktivity. Léčení je prováděno pro zdraví Vašich včel, ne pro činnost ZO!
Věřím však, že vše úspěšně společně zvládneme a budete všichni tomuto nápomocni.
Důvěrníky žádáme o informování včelařů ve svém obvodu či kteří nemají možnost internetových informací .
Jakékoliv případné dotazy neváhejte zaslat.
S pozdravem za výbor ZO ČSV z.s.
Bronislav Prokop, jednatel
Jiří Valtera, předseda