Objednávka léčiva

Vážené přítelkyně a přátelé,

situace nám stále nedovoluje se osobně potkávat či vyvíjet jinou společnou činnost. V minulých dnech byla provedena  výplata dotace 1.D. těm členům, kteří dokázali včas zažádat a splnili kriteria k její výplatě. Dle (ne)ohlasu lze soudit, že asi úspěšně a není avizován žádný rozpor. Poděkování za toto zabezpečení patří př. Prokopovi, jednateli a př. Horochovskému, pokladníkovi. Velké ulehčení bylo v podobně možnosti převodu částek na čísla bankovních účtů jednotlivých včelařů. V souvislosti s výplatou bylo ovšem také vynaloženo zcela zbytečně poměrně velké množství finančních prostředků pro zaslání složenkou těm členům, kteří účet nemají a nedokázali zajistit případně plné moci k převzetí jiným členem, důvěrníkem apod.. Domnívám se, že bude zcela legitimní rozhodnout hlasováním společně na členské schůzi  (až to bude možné), zda by nebylo dobře aby tito členové dodatečně provedli úhradu nákladů na zaslání dotace 1.D. složenkou v částce 65 Kč za každý případ. V této částce přitom není zahrnuta kompenzace ztráty času na zajištění složenek, vybrání hotovosti z účtu, jejich ruční vyplnění a předání ke zpracování na poště a pod. .
 
Podobně jako v letech minulých zasíláme odkaz na formulář pro objednání léčiva zde: https://forms.gle/QzmbFKKnZEXJjXkf8
 
Věnujte mu prosím náležitou pozornost především z důvodu, že cena léčiv se opět výrazně zvýšila nejenom tím, že klesla míra dotace ze 70  na pouhých 40 %! Dalším důvodem je skutečnost, že záležitost zdravotního stavu včelstev je povinností včelaře, nikoliv spolku. Spolek hromadným objednáním tuto povinnost svým členům, kteří mají zájem jen ulehčuje. Toto může ale fungovat jen za určitých pravidel a tím je, že objednávka se předává ZÁVAZNĚ a to PÍSEMNĚ do 31. 3. 2021. Není v silách zdravotního referenta či kohokoliv jiného z výboru tyto údaje jednotlivě zjišťovat od každého člena individuálně, což jistě chápete (případně je možnost že se tohoto iniciativně někdo může ujmout).
Děkujeme důvěrníkům za informování členů bez možnosti e-mailového spojení či ignorujících tuto formu předávání důležitých zpráv.
ZÁVĚR: kdo z jakéhokoliv důvodu včas nezareaguje, tomu nemůže spolek léčivo zajistit.
Předem děkujeme za spolupráci.
S pozdravem
za výbor ZO ČSV z.s. 
Ing. Jiří Valtera, předseda
Bronislav Prokop, jednatel